Eszkimó asszony fázik (teljes film)

https://videa.hu/videok/film-animacio/eszkimo-asszony-fazik-teljes-film-drama-filmszinhaz-mozi-MElFOO6gjDnkcmLy

Az Eszkimó asszony fázik Xantus János első, igazán eredetinek tartott és több nemzetközi díjjal jutalmazott nagyjátékfilmje 1983-ból (a film 1983-ban készült el, és 1984 májusában jelent meg).

A történet alapja egy szerelmi háromszög. A lányt Méhes Marietta játszotta. A két férfi pedig nem volt más, mint Bogusław Linda a zongoraművész és Lukáts Andor a siket állatkerti gondozó szerepében. A lány megszökik az intézetből, és az állatkertben összeakad a siket gondozóval, aki belészeret és (szinte mániákusan) elkezdi védelmezni őt. A lány a szeretője lesz… Egészen addig a napig, amíg nem találkozik a gazdag, nemzetközi sikert sikerre halmozó zongoraművésszel, aki unja és megelégeli addigi életét, és vár valamire, ami majd új értelmet ad neki… Ezt látja meg a lányban, aki teljesen elveszi az eszét. Eldob érte mindent. Elkezdnek számokat írni, és végül összehoznak ketten egy zenekart (ezt az akkori Trabant zenekar játszotta). Persze az elhagyott siket férfi minden mozdulatukat követi, és mindig próbál a lány közelében maradni, továbbra is azért, hogy megvédhesse (egy darabig még a bandában is dobol).

Egy idő után a dolgok kezdenek jól alakulni, legalábbis a lány szemszögéből, az együttes egyre ismertebb lesz. Aztán egy reggel a lány eltűnik. A zongorista láthatólag fel volt erre készülve. Utoljára leül a zongorájához, és eljátszik egy szomorú darabot. A kép vált, a néző egy fiatal szőke lányt lát, aki egy Amerika felé tartó hajó fedélzetén ül egy angol szótárral a kezében, és egyszer csak így szól a mellette ülő utashoz: „Eskimo woman feels cold… very cold…” A zongorista sorsát pedig már a film elején megismeri a néző, mintegy előreugorva a jövőbe, és ezzel a tudással nézi végig a filmet. Egy fiatal férfi lép ki egy villa ajtaján, majd a kertből az utcára, és egy mogorva alakhoz sétál, aki a kapuban vár rá. Megpróbál vele beszélni, de a másik csak előveszi kését, és hasba szúrja.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Eszkim%C3%B3_asszony_f%C3%A1zik

Blue Box Forever