FILM: Tékasztorik

Bihari Viki Tékasztorik 2 című filmje Valentin-naptól látható a mozikban, ennek alkalmából tettük fel az első részt jó minőségben az Indafilmre. A Tékasztorik című blog alapján, minimális költségvetésből, nagy nevekkel készült 2017-es romantikus vígjáték három éve mozis nézettségével a top 10-ben volt.

Bihari Viki hét évig írta az azonos című blogját, aminek a legfilmesebb jeleneteiből Martin Csaba írt forgatókönyvet, és rendezte meg a Tékasztorik című filmet Czupi Kálával. A blogszerző alakította amatőr színészként a főszereplő bloggert is.

A film története arról szól, hogy egy videótékában dolgozó nagydumás, későharmincas, molett csaj hogyan reflektálja ironikusan és önironikusan a világot, közben szingliként hogyan próbálja megtalálni a szerelmet, és hogyan választ a pocakos, rendes (Elek Ferenc) és a jóképű, megbízhatatlan pasi (Csizmadia Gergely) között. A bloghoz hasonlóan időnként feltűnik a kemény benyögéseiről ismert Fater is (Csuja Imre), az anyát Görbe Nóra alakítja.

A most mozikba került második rész történetét már nem a blogból merítette Martin Csaba, egy új folytatást írtak Bihari Viki élete alapján, így a főszereplő blogot ír, és filmet szeretne forgatni belőle, az új szereplők pedig a blogolvasók, munkatársak és a filmes szakmában dolgozók lettek, főszerepben pedig megint a szingliség és annak elkerülése van. Az új szerelmi szálak egy kollégával (Kamarás Iván) és egy titokzatos telefonálgatóval (Szabó Máté) bonyolódnak.

Blue Box Forever