Film: Lerepül a hülye fejetek

Vad, eszetlen kocsmázást tár elénk Vízkeleti Dániel Lerepül a hülye fejetek című újravágott diplomafilmje, ami a héten felkerült az Indafilmre. A főszereplő három fiatalt a betervezett csajozás helyett furcsa figurákkal hozza össze a sors.

Az anyagot idén januárra vágták, fényelték és hangkeverték újra. Még 2016-ban diplomázott a film első verziójával Vizkeleti rendezőként, Kiss Marcell pedig operatőrként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gothár Péter rendező és Máthé Tibor operatőr osztályában.

A filmben egy ködös novemberi éjszaka – valahol a Viharsarokban – három kollégiumi srác kiszökik, hogy egy kocsmában ünnepeljék meg Shado barátjuk születésnapját. Shado verseket írogat, a haverjai kiröhögik, hogy ezzel akarja felszedni a pultoslányt. Furcsa figurákkal találkoznak, egyikőjük egy próféciával áll elő. Az éjszaka pedig olyan lesz, mintha soha nem akarna véget érni.

A forgatókönyvet Vizkeleti Schlachta Fruzsinával írta Hartay Csaba önéletrajzi ihletésű, azonos című regényének egy fejezetéből. Az alkotókat az író személye ragadta meg, aki egy szarvasi marhatelepen dolgozik és mellette ír szépirodalmi műveket, illetve az írás különleges hangulata és misztikuma.

https://index.hu/kultur/cinematrix/2020/04/29/lerepul_a_hulye_fejetek/

Blue Box Forever