Magyar Punk zenekarok 80-as években

Invázió:

A Kiss Ferenc, Sal István, Németh Gábor, Magyar Péter felállású zenekar talán legnagyobb slágere a John Lennon hülye, valamint a Discharge posztapokaliptikus hangulatát leképező Segíts Nekem volt.

https://contextus.hu/magyar-peter-elhunyt-europa-kiado-balaton/

Kretens:

A Kretens 1981-ben alakult, és a Ruhaipari Szakközépiskola tornatermében adta első koncertjét. Az állambiztonság őket sem kímélte. Volt, hogy megtagadták a kiutazásukat, és az énekes Hemü rendőrségi figyelmeztetést, míg a dobos Max megrovást kapott nagy nyilvánosság előtt elkövetett államellenes izgatás miatt. Mindeközben folyamatos megfigyelés alatt tartották őket. A zenekar kisebb szünetekkel a mai napig aktív, az állambiztonság két kedvence, Hemü és Max változatlanul a zenekar tagja.

Modells

A Kilián János, Rónaszéki Endre, Ványi Tamás felállású Modells mintapéldánya volt a magyar szocializmus kilátástalanságát sajátosan kesernyés hangulatú zenébe átültető punkzenekaroknak. A Nem én voltam a korszak egyik legfontosabb dala, amit a Norms dolgozott fel a mostani generáció zenekarait tömörítő Orbán Népe című lemezen.

https://index.hu/fortepan/2017/06/11/kulvarosi_anarchia/

Blue Box Forever