recept vinyigret
https://www.mindmegette.hu/vinyigret-ceklasalata.recept/
vensegemre kezdek nosztalgiazni es beugrott (orosz) gyerekkorom egyik kedvence, neve a targyban.
emlekeim es neten fellelheto receptek kombinaciojaval letrehoztam a regmult izet, fogadjatok sok szeretettel, erdemes kiprobalni (mi magyarok a ceklat kb tormazzuk es ecetezzuk, aztan csok – mas receptunk nem nagyon van a ceklara ), kicsit maskeppen hasznaljak a ceklat par km-rel arrebb, mint mi.
szoval es ez egy salata, de koretkent is frankon funkcional, osszetevoi
– bo kilo cekla
– kisse kevesebb krumpli
(mindezeket hejaban es sozott vizben fozni – krumpli sokkal hamarabb elkeszul, ne azzon szet! – a ceklanak is eleg egy szuk masfel ora)
– egy fej lilahagyma aprora, fokhagymabol is eleg egy-ket gerezd
– kb fel uveg savnya ubikonzerv, szepen szecskazva
– so, bors
– olivaolaj
Alapanyagokat (fozes utan pucolva) szepen aprora felkockazni, olivaval-fuszerekkel meghinteni (kb krumpli ne legyen tok szaraz), jol osszedolgozva pihentetni egy kicsit.
vegeredmeny (szamomra es multidezes mellett) hianypotlo es rendkivul egeszseges,
mikozben (netes kutakodas alapjan) az egesz bovitheto aprozott hordoskaposztaval, fott sargarepaval is. vannak egyeb tajjelegu megoldasok, ne az en multam masrol szol.
:o)
figyeljetek, h ne legyenek szarra fozve az erintett osszetevok es jol behutve egyetek.
megjegyzes, igy utolag: uborka es kaposzta annyiban hasznos, h nem lesz full edes az egesz, mikozben harsannya is valik (ezert nem kell a ceklat sem szarra fozni)
eggs!