Túrázás Kutyatámadás info

Gáz spray, ütés, rúgás felső állkapocs, has:

Kutya ellen az egyik leghatásosabb eszköz a PV spray, bármennyire is tiltott a közterületen való viselése. A kapszaicin hatóanyag erősen ingerli a kutya szaglószervét (aminek érzékenysége többszöröse az emberének) ezért az jellemzően megtöri a támadást. Kerüljük az ultrahangos kutyariasztó használatát, területét agresszíven védő eb erre jellemzően csak még agresszívebben reagál. A támadó kutyát fújjuk le sprayel, próbálkozhatunk a “Helyedre!” vezényszóval is, de ez a parancs jellemzően a kóbor kutyáknak semmit sem jelent. Ha gyalog vagyunk ne fussunk, ez csak a zsákmány szerző ösztönt erősíti a kutyában, ráadásul minimális az esély arra, hogy gyorsabban futunk mint ő. A gáz-riasztó fegyver paprikatölténnyel annyiban jobb, mint a paprikaspray, hogy viselési engedéllyel legálisan nálunk lehet, valamint a döreje és torkolattüze akkor is nagy eséllyel rettenti el az állatot, ha amúgy a gázfelhő nem találta telibe a fejét.

Ha közvetlen test-test elleni küzdelemre kerül sor, gyengébbik kezünket emeljük védekezésre, erősebbik kezünkkel pedig hosszú orrú kutya esetén üssük a felső állkapcsát. Elég erős ütés esetén ezt meg tudjuk repeszteni esetleg eltörni, ettől a támadást biztosan abba hagyja. Rövid orrú kutyáknál a has és a tompor az egyedüli támadható felület, jellemzően ezek az ebek jóval kitartóbbak, akár több késszúrás után is kitartóan fogják az áldozatukat. Megoldás lehet még ha öklünket a kutya szájába próbáljuk tolni, minél mélyebbre ezzel is megnehezítve a légzését. Ilyenkor a támadás -a kialakult oxigén hiány miatt- megtörik.

http://www.tuleles.hu/onvedelem-lakasvedelem/mi-tegyunk-kutyatamadas-eseten/

Nejlon zacskó:
Így úszd meg a kutyatámadást!: https://kutyabarat.hu/hasznos_tanacsok/75841/7_szabaly_igy_uszd_meg_a_kutyatamadast/

Gáz spray:
Ballistol kutyatámadás elleni önvédelmi spray: https://www.nomadsport.eu/termek-26502/ballistol-kutyatamadas-elleni-onvedelmi-spray/

Egyéb info:
Hogyan kell kutyatámadás ellen védekezni? https://www.hogyankell.hu/Kutyat%C3%A1mad%C3%A1s_ellen_v%C3%A9dekezni

Kutya riasztó, ultrahangos:
https://orkodo.hu/kutyariaszto

Blogbook : PHP | Javascript | Laravel | Corcel | CodeIgniter | VueJs | ReactJs | WordPress