Vércukor , étkezés
MINDIG mag, azután gyümölcs
Mind az alma, mind pedig a körte gazdag rostban: egy közepes almában 19 gramm szénhidrát és 3 gramm rost található. Ha ezekhez eszünk némi mogyorót vagy mandulát is, akkor a fehérjék miatt a vércukor váltakozása még stabilabb lehet. Vigyázni kell azonban az almalével és az aszalt almával: ezekben a nyers gyümölcsnél jóval több cukor van.
Alacsony glikémiás indexű szénhidrátok például:
bulgur, quinoa, hajdina, barna rizs, gersli
zabpehely
hüvelyesek (lencse, bab, zöldborsó, sárgaborsó, csicseriborsó)
teljes kiőrlésű búzaliszt, rozsliszt, durumbúzaliszt és az ebből készült ételek (tészták, sütemények, stb.)
nyers zöldségek
nyírfacukor, eritrit, stevia
Ezek a legjobb szénhidrátok a cukorbetegeknek
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/cukorbetegseg/cikkek/ezek_a_legjobb_szenhidratok_a_cukorbetegeknek
mintaétrend: