Elkúrtuk film helyett – Rendőrök ártatlan embereket véresre vertek – Áldozatok 2006

Filmben elhangzott:
Rendőrök Emberkínzást végeztek
Ártatlan emberek súlyosan megsérültek
Nem találják a szemkilővő rendőrt (szolgálati beosztás)
Ujjtörő kegyetlenkedő rendőrt alezredesként nyugdíjazták
Sárga Press mellényben lévő Újságírókra lőttek a rendőrök
1 méteren belül lőttek emberre
Dicsekedtek a rendőrök egymás között a rémtetteikkel Feletteseik megdicsértők őket.
Gyurcsány szerint törvényes, indokolt, arányos volt.
Állami terrorcselekmény történt, ami nem évül el.

https://index.hu/belfold/2021/11/25/kibeszelo-aldozatok-2006-skrabski-fruzsina-bodoky-tamas/

Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás filmje a 2006-os rendőr és civil áldozatokról.
2006-ban Magyarországon az akkori politikai és rendőri vezetők engedték, hogy többszáz rendőr sérültje legyen a TV-székház ostromának, aztán szeptemberben utcán sétáló fiatalokat vertek és kínoztak a rend őrei. Október 23-án pedig elszabadult pokol és ártatlan civileket lőttek gumilövedékkel, kardlapoztak lovasrendőrök, vertek gumibottal az azonosítószám nélküli álarcos rendőrök.
A felelősöket nem büntették meg, két rendőr került börtönbe, Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány kis pénzbüntetéssel megúszta.

Megvédjük a földet az aszteroida ellen

Rakétával térítenek el egy Föld felé tartó aszteroidát

A hír szerint a NASA november 24-én indítja majd el a SpaceX Falcon 9 elnevezésű rakétáját (a kaliforniai Vandenberg Űrbázisról) mely előre láthatólag csak 2022 szeptemberének végén éri majd el az akkor már 11 millió kilométerre lévő Didymosra keresztelt bináris (azaz két égitestből álló) aszteroida-rendszert. A küldetés legfőbb célja az lesz, hogy tanulmányozzák miképpen módosul az aszteroida-páros keringési sebessége és pályája a becsapódástól. A különleges égi vándor létezéséről már 20 éve tudnak, ekkoriban kapta a két égitest közül a nagyobbik (a 800 méter átmérőjű) a Didymos, a körülötte keringő kisebb pedig (160 méteres) a Dimorphos nevet.

https://scriptory.blog.hu/2021/10/07/raketaval_teritenek_el_egy_fold_fele_tarto_aszteroidat

Gyűlöletet generál a profitért a Facebook?

HAUGEN ÁLLÍTJA, A FACEBOOK SZÁNDÉKOSAN ALAKÍTOTTA ÚGY ALGORITMUSÁT, HOGY MEGOSZTÓ, DÜHÖT, HARAGOT KIVÁLTÓ TARTALMAT JELENÍTSEN MEG A FELHASZNÁLÓI ELŐTT, MERT A VÁLASZTÁSOK SORÁN KIPRÓBÁLT, BIZTONSÁGOSABBNAK IS TITULÁLT HÍRFOLYAMON NEM TÖLTÖTTEK EL ANNYI IDŐT AZ EMBEREK, KEVESEBB INTERAKCIÓ TÖRTÉNT, EBBŐL PEDIG KEVESEBB ADATOT VOLT KÉPES ÖSSZEGYŰJTENI A FACEBOOK, KEVESEBB REKLÁMOT TUDOTT MEGJELENÍTENI, ÍGY KEVESEBB PROFITOT IS TUDOTT TERMELNI.

https://index.hu/techtud/2021/10/05/frances-haugen-wsj-a-facebook-szandekosan-a-profitert-general-gyuloletet/

Megjósolta az emberi társadalom bukásá

Amint a kolóniák mérete ennél tovább nőtt, a patkányok túl feszültek lettek a szaporodáshoz, és elkezdtek furcsán viselkedni – porból és koszból gyúrtak galacsinokat, fújtak egymásra, és gyakran össze is kaptak.
A hímek körében pedig a pánszexualitás, a homoszexualitás és az aszexualitás is megjelent, de megfigyelhető volt a kannibalizmus is, egyes hímek pedig gyakorlatilag teljesen kivonták magukat a társadalomból.

Cahoun következtetése az volt, hogyha már minden hely elfogyott, és minden társadalmi szerepet betöltöttek, a belső feszültségek lerombolják a társadalmi normákat, és teljes pusztuláshoz vezetnek.

https://telex.hu/eszkombajn/2021/08/15/eger-patkany-utopia-kutatas-tarsadalom

Freedman szerint az etológus által megfigyelt jelenségeket nem a népsűrűség növekedése okozta, hanem a túlzásba vitt szociális interakció. Azok a rágcsálók, amelyek képesek voltak megőrizni a privát terüket, nagyjából normális életet tudtak élni, a pszichológus álláspontja pedig az volt, hogy a többieket a folyamatos, elkerülhetetlen közösségi lét kergette őrületbe.

FILM: a HALÁL népbiztosa

A kommün 133 napja

Rendhagyó dokumentum-játékfilm Szamuely Tiborról, a Tanácsköztársaság talán legvérengzőbb alakjáról, akit a közbeszéd csak úgy emlegetett: a halál népbiztosa. 1919 tavaszán és nyarán ha valahol Magyarországon ellenforradalmi akciót fedeztek fel őt küldték a helyszínre. És ő ment, vitte magával a mindenre kész Lenin-fiúkat. Mentek gyilkolni, akasztatni. Hogyan vált az idealista ifjú újságíróból bolsevik fanatikus, a vörösterror fő végrehajtója? Sorsán keresztül feltárulnak a kommün 133 napjának fontosabb történései.