Halott rokona csontvázából épített gitárt

Filip bácsi mostantól az egész örökkévalóságig apríthat. Ő is így akarná.

“So, I got the box of bones from Greece and didn’t know what to do at first. Bury them? Cremate them? Put them in the attic? All seemed like poor ways to memorialize someone who got me into heavy metal.

“So, I decided to turn Uncle Filip into a guitar, which proved to be challenging. I did a lot of research and no one has ever made a guitar out of a skeleton. So, I did it. I started out consulting with two guys in Dean Guitars’ wood shop in Tampa but they got cold feet.

https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/02/10/meghalt-megis-megszolalt/

https://www.metalsucks.net/2021/02/09/this-dude-built-a-guitar-out-of-his-dead-uncles-skeleton/

Minden OK?

Magyarország továbbra is az EU egyik legkorruptabb tagállama (?) a Transparency International felmérése szerint

Továbbra is tombol a haveri (?) államkapitalizmus

A kormány a mostani krízisben is szembemegy a közgazdasági elmélettel és a fejlett országok gyakorlatával: keveset költött a munkahelyek megőrzésére és a szociális válság kezelésére. „Gazdaságpolitikai megfontolások mellett ennek az is oka lehet, hogy a kormány a járványt láthatóan ürügyként használja annak érdekében, hogy még inkább helyzetbe hozza a haveri köröket” – mondta a TI Magyarország jelentésének bemutatóján Martin József Péter, a szervezet ügyvezető igazgatója. A TI Magyarország jelentése példaként a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásainak elosztását, a lélegeztetőgépek és tesztek túlárazását, a Mathias Corvinus Collegiumnak juttatott közvagyon magánvagyonná alakítását, valamint a pandémia alatt a sport- és egyházi támogatásoknak az egészségügyi kiadásokat felülmúló volumenét említi.

https://transparency.hu/adatok-a-korrupciorol/korrupcio-erzekelesi-index/cpi-2020/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bödőcs:

Zárt elit

Ezért „jár” a jachtozás Szijjártónak – az elitek árulásáról: https://www.valaszonline.hu/2021/01/18/kovacs-tibor-elitek-liberalizmus-velemeny/

A középkor elitje jobbára zárt volt, és védte kiváltságait. Nem tartotta magára kötelezőnek a nép számára kijelölt életformát. Az ellenelit is ezen elvek szerint működik. Nem érdemalapon, hanem kijelölés által lehet belekerülni. Azért élhet más életformát, mert úgy gondolja: a néppel ellentétben ő képes önszabályozásra, önmérsékletre, valamint helyesen tudja értelmezi az információkat. Tettei elméletileg sem mehetnek szembe a közösségi érdekkel, mert amit tesz, az mindig a nép érdeke.